Sağlam olmaq istəyən PÜSTƏ yesin

Sağlam olmaq istəyən PÜSTƏ yesin
16 Mar 2020 16:20

Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti qədim xalqlara məlum idi. Onu heyvan zəhərinə qarşı güclü vasitə hesab ediblər.

Ləpəsi ümumi qüvvətləndirici xassəyə malik olduğu üçün onu ağır xəstəliklərdən sonra yeməyi məsləhət görürdülər.

Realpress.az  Axar.az-a istinadən bildirir ki, gərgin fiziki və elmi əmək zamanı püstə yemək faydalıdır.

Xalq təbabətində püstənin ləpəsi qaraciyər və mədə sancısında, həmçinin qan azlığında işlədilib. Qusma, öskürək və vərəm əleyhinə vasitə kimi istifadə edilib. O, ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, kişiliyi qüvvətləndirir, ürək döyüntüsündə, böyrək zəifliyində, sarılıq və dalaq xəstəliklərində faydalı hesab olunur.

Püstə, badam yeyib üstündən albalı şirəsi içdikdə qanazlığında kömək edir. Kurs 10 gündür. 5-10 gün püstə yemək qaraciyər xəstəliyində faydalıdır.


28 May 2020
Maraqlı

Qısa müddətdə milyonlarla baxış toplayan heyrətamiz görüntü - VİDEO

Sosial şəbəkələrdə “uçan xalça” ilə bağlı video virus kimi yayılaraq, qısa müddətdə səkkiz milyondan artıq baxış toplayıb.

27 May 2020
Maraqlı

Koronavirusa yoluxduqdan sonra tanınmaz hala düşdü - FOTO

Koronavirusa yoluxan London sakini iki həftə komada qaldıqdan sonra tanınmaz hala düşüb.

21 May 2020
Maraqlı

Üç nəfəri yaralayan silahlı şəxs hücumun görüntülərini özü paylaşdı - VİDEO

ABŞ-ın Arizona ştatında silahlı hücum nəticəsində üç nəfər yaralanıb.

18 May 2020
Maraqlı

Ac başda ağıl olmaz!

Biz ac olan zaman beynimiz təhlükəli rejimdə işləyir. Mürəkkəb məsələlərin və işlərin həllini tapmaq beyin üçün çətin olur. Beynin əsas yanacağı, diğər əzalarımızdan fərqli olaraq, yalnız qlükozadır. Bədənimizdə qlükoza ehtiyatı istifadə etdiyimiz yeməklərlə yaranır.

18 May 2020
Maraqlı

Uşaqlardan öyrənə biləcəyimiz doqquz şey

Övladlarımızın uşaqlıqlarını verdikləri sualları cavablayaraq və sosial bacarıqlardan riyaziyyata, doğrudan yanlışa qədər onlara hər şeyi öyrətməyə çalışaraq keçiririk.